Minimális rendelési összeg: 5000 Ft

INGYENES SZÁLLÍTÁS 10000 Ft felett!

60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak

3.499 Ft

Készleten

Cikkszám: BK24-167163 Kategória: Címkék: ,

Leírás

60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak

Amikor egy baba világra jön, természetes, hogy telve vagyunk várakozással — féltve óvjuk őt, és gondoskodunk róla. Ezek mellett fontos az is, hogy békés, nyugodt környezetet teremtsünk a számára, bátorítsuk felfedezőkedvét, fejlesszük figyelmét, és megtanítsuk koncentrálni.A Maria Montessori pedagógiáján alapuló könyv ötleteket és gyakorlatokat ajánl a szülőknek a születéstől a baba 15 hónapos koráig. Megtudhatjuk:

  • hogyan alakítsuk ki az újszülött környezetét,hogyan készítsük el a baba különböző fejlődési szakaszaihoz illeszkedő, az érzékelést segítő eszközöket,
  • hogyan segítsük a baba képességeinek fejlődését,
  • hogyan neveljük önállóságra,
  • hogyan teremthetünk a családban derűs légkört.

Marie-Hélène Place 1994 óta ír könyveket Maria Montessori nevelési elvei és gondolatai alapján. Írásait számos nyelvre lefordították.

Előkészületben:

  • Éve Herrmann: 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 18 hónapos kortól
  • Éve Herrmann: 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 3-6 éveseknek

MÓRA CSALÁDI IRÁNYTŰ

A Móra Kiadó 2012-ben indult sorozata a szülőknek szóló önsegítő könyvek legjavából válogat. A Maria Montessori pedagógiáján alapuló kötetek a legkisebbek nevelésének kérdéseivel foglalkoznak. Az iskolateremtő orvos-pedagógus kiindulópontjának tekintette, hogy tisztelni kell a gyermekeket, akiket a világ megismerésének vágya vezérel. Ezért a felnőttek elsőrendű feladata, hogy biztosítsák számukra az önálló és szabad cselekvés lehetőségét.

„Világosan látszik, hogy a felnőtt állandó ellenőrzésével, folytonos dorgálásával és önkényes parancsaival zavarja és akadályozza a gyermek fejlődését. Ezzel csírájában fojtja el a gyermek minden kreatív erejét.”
– Maria Montessori

BEVEZETŐ

A Maria Montessori pedagógiájával való találkozásom csodálatos felismerés volt. Megelevenedett a kisgyermekkorom, és minden idejétmúlt nevelési szemlélet ellenére, amivel csak annak idején találkozni lehetett, megtaláltam benne azt, amit gyermekként édesanyámtól kaptam: szeretetet, kedvességet, tiszteletet, önállóságot, a világ iránti nyitottságot…

Szülőnek lenni annyit jelent, hogy a saját életútján kísérjük gyermekünket. Ez az alapgondolat késztetett írásra, hogy Maria Montessori nevelési szemléletét és csodálatos munkájának gyümölcsét másokkal is megismertessem. Ez a kivételes intelligenciával rendelkező, önfeláldozó asszony az EMBER nevelésének szentelte életét: a szülőnek, aki kísér, és a gyermeknek, akit kísérnek.

Kívánom mindazoknak, akik érdeklődéssel veszik kezükbe ezt a könyvet – akár „kezdők”, akár „szakavatottak” a Montessori-pedagógiában –, hogy örömmel és tudatosan éljék meg az önmagukban bejárt utat, és ezt az örömérzést legyenek képesek átadni akkor, amikor a gyermeket, a teljes értékű embert kísérik.
-Marie-Hélène Place

Móra Könyvkiadó
Gyerekkönyvek
192 oldal
Kötés: puha
ISBN: 9789634158899
Szerző: Marie-Hélène Place

Egyéb babakönyvek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak” értékelése elsőként

Több olvasás, több kaland, több szórakozás, amit nem csak a kicsik, de Te is kedvelni fogsz!

60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak
60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak
3.499 Ft
Gyerekkönyvek.Net